Uslovi kupovine i isporuke

Minimalan iznos za porudžbinu je 500,00 din. (cena isporuke ne ulazi u minimalan iznos).

Ovim opštim uslovima kupovine (u daljem tekstu: (Opšti uslovi) utvrđuju se uslovi pod kojima se ostvaruje pravo na kupovinu i plaćanje proizvoda i usluga iz ponude Firme Prodavnice alata i (u daljem tekstu: Prodavnice alata) putem Web shop-a.

Web shop www.prodavnicaalata.rs omogućava on-line kupovinu svim punoletnim fizičkim licima i pravnim licima (u daljem tekstu: Korisnici) izbor, online kupovinu.


1. REGISTRACIJA KORISNIKA

Korisnik se registracijom i kreiranjem naloga, između ostalog, prijavljuje za korišćenje sajta www.prodavnicaalata.rs i ostvaruje pravo da putem Web shop-a Prodavnice alata vrši online kupovinu Proizvoda /Usluga.

Korisnik je u postupku kreiranja naloga i prilikom svakog kasnijeg unošenja podataka u obavezi da unese tačne i potpune lične podatke, a u vezi sa tim podacima daje, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, izričitu saglasnost Prodavnice alata da iste obrađuje i čuva za potrebe izvršenja njegovih obaveza u vezi sa Proizvodima/Uslugama naručenim putem Web shop-a ili njegovih na zakonu zasnovanih obaveza, naplate potraživanja, razvoja njegovih usluga i sprečavanja potencijalnih zloupotreba.

Prodavnica alata će, u skladu sa važećim propisima, preduzeti sve raspoložive mere u cilju zaštite podataka o Korisniku, kao i o podacima o izvršenoj kupovini. Navedeni podaci će se smatrati poslovnom tajnom.

Podaci o Korisniku koje Korisnik dostavi Prodavnici alata neće biti korišćeni u cilju dostave reklamnih obaveštenja, osim ukoliko Korisnik za to prethodno ne da izričitu saglasnost.2. CENE


Cene na sajtu www.prodavnicaalata.rs Proizvoda/Usluga su izražene u dinarima i iskazane su u bruto iznosu (sa svim pripadajućim porezima). Cene Proizvoda/Usluga podložne su promeni do momenta potvrde kupovine putem Web shop-a tj. realizovanog plaćanja.

Dostava Proizvoda/Usluga kupljenih putem Web shop-a, Prodavnice alata  a u iznosu preko 15.000,00 dinara (i težine ispod 30kg) na adresu Korisnika vrši se o trošku Prodavnice alata.


3. NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje Proizvoda/Usluga preko sajta www.prodavnicaalata.rs može se izvršiti pouzećem ili uplatom na račun (pravna lica) Prodavnice alata, s tim sto u slucaju plaćanja pouzećem korisnik plaća naznačenu sumu kurirskoj službi prilikom preuzimanja paketa (ukoliko je suma veća od 15.000 din. i težina manja od 30kg, Prodavnica alata snosi troškove isporuke).


4. DOSTAVA

Dostava naručenih Proizvoda/Usluga putem Web shop-a vrši se na adresu Korisnika koju je Korisnik naveo prilikom prijavljivanja. Dostava je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Po evidentiranju naručenih Proizvoda/Usluga, vrši se provera podataka za koje Prodavnica alata smatra da su potrebni, poštujući pozitivnopravne propise, i to putem provere kroz bazu podataka ovlašćenih službi Prodavnice alata ili pozivanjem Korisnika, a sve u cilju provere ispunjenosti uslova za izvršenje kupovine. Po izvršenoj proveri podataka i evidentiranju porudžbine, Prodavnica alata dostavlja Korisniku potvrdu o mogućnosti kupovine Proizvoda/Usluga, nakon čega se naručeni Proizvod/Usluga isporučuje Korisniku u roku od dva radna dana.

Prodavnica alata će kontaktirati Korisnika na dostavljeni kontakt broj i/ili e-mail adresu, proveriti tačnost adrese na koju je pokušana isporuka i ponoviti postupak isporuke.

5. OPŠTE ODREDBE

Prodavnica alata zadržava pravo da u skladu sa svojom poslovnom politikom ili izmenama pozitivnopravnih propisa vrši izmene ovih Opštih uslova, o čemu na uobičajen način obaveštava Korisnike, kao i pravo da menja ponudu Proizvoda /Usluga dostupnih preko Web shop-a.

Na kupovinu putem Web shop-a primenjivaće se odredbe važećeg Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti potrošača i ostalih zakona koji regulišu materiju koja je predmet ovih Opštih uslova.

Ovi Opšti uslovi stupaju na snagu danom objavljivanja na Internet strani Prodavnice alata. Danom stupanja na snagu ovih Opštih uslova, prestaju da važe Opšti uslovi korišćenja usluge „Web shop-a“.

Ako niste zadovoljni proizvodom kupljenim na sajtu www prodavnicaalata.rs iz bilo kog razloga, u roku od 14 dana od dana prijema robe možete vratiti proizvod.Proizvod koji se vraća mora biti u istom stanju kao i kada je nabavljen i mora sadržati svu tehničku dokumentaciju (uputstvo,izjavu o saobraznosti, garanciju ukoliko podleže garanciji, pakovanje itd). Proizvod mora biti bez bilo kakvih fizičkih oštećenja i tragova korišćenja.Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.Kupac pismeno ili elektronski obaveštava prodavca u roku od 14 dana da vraća proizvod, pomoću Obrasca za odustanak koji se nalazi na poledjini računa. Troškove transporta pri vraćanju robe snosi kupac.Posle 14 dana od dana prijema PRODAVNICA ALATA doo nije obaveznada vrati novac ili zameni robu.

Uz svaki kupljen artikal Prodavnica alata doo šalje i obrazac za odustajanje od kupovine.


ISPORUKA

Podrazumeva porudžbine za celu Srbiju. Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije u saradnji sa firmama Dexspres ili AKS Express. Isporuka van teritorije Srbije nije moguća. 

Prodavnica alata snosi trošak isporuke, ukoliko vrednost porudžbine prelazi 15.000,00 dinara i ako je pošiljka manje težine od 30kg.

Iznos dostave zavisi od težine naručene robe I njene vrednosti, a cenovnik možete videti na web adresama navedenih firmi, ili na linku: cenovnik isporuke

Ukoliko zbog pogrešno unetih ličnih podataka roba ne bude isporučena u gore navedenom roku Prodavnica alata i kurirska služba će pokušati kontaktirati kupca na osnovu ostalih podataka koje je naveo i pokušati ponovnu isporuku. U slučaju da se ni tada ne isporuči pošiljka, kupac se teretiti za iznos od 800,00 dinara na ime troškova pokušane isporuke. 

Kontakt telefon koji ostavljate prilikom on-line naručivanja će biti korisćen za proveru tačnosti zahteva i legitimnosti osobe. Na isti telefon će Vas kontakirati i kurirska služba.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom (kurirske službe ne rade tokom vikenda)!

Način plaćanja
Plaćanje se vrši prilikom preuzimanja robe na adresi primaoca. Plaćanje se vrši u dinarima.  Uz svu kupljenu robu sa našeg sajta na ovaj način dobijate i račun.

 Besplatna isporuka je za sve porudzbine preko 15.000,00 RSD , u slučaju da je kilaža pojedinačnih proizvoda manja od 30kg (sabrana kilaža svih poručenih proizvoda može da pređe 30kg i trošak isporuke će snositi Prodavnica alata).Povraćaj robe

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima UZ FISKALNI RAČUN i napisan RAZLOG VRAĆANJA:

1. Krajnji kupac zakonski može vratiti robu u roku od 7 dana od fakturisanja tj kucanog fiskalnog računa, osim u slučaju poručivanja putem WEB-a tj. slanjem robe kurirskom službom gde je rok za povrat 14 dana od kucanog računa. U oba slučaja se obračunavaju i radni i neradni dani. 

Kada kupac vraća artikal u maloprodajni objekat u kome je lično preuzeo i kupio robu, on tada donosi kupljeni artikal i prilaže fiskalni račun. Maloprodaja utvrđuje ispunjavajne uslova za to (provera ispravnosti artikla, ambalaže i roka od 7 dana) i vrši nalog za ispravku ukoliko je u zakonskom roku (uzevsi u obzir i radne i neradne dane). Proizvode koji imaju ambalazu koja se posle prvog otvaranja ne moze vratiti u normalno stanje nije moguce vratiti osim u slucaju ako je sam proizvod nesaobrazan ili neispravan.

2. Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske sluzbe, zakonski rok za ovo u odnosu na datum sa fiskalnog racuna je 14 dana. Kupac na adresu Prodavnice alata treba da pošalje:

-         Artikal koji vraća i garantni list

-         Originalni fiskalni račun

-         Napisan na papiru razlog vraćanja

Po prijemu ovako poslate robe služba RMA će utvrditi stanje i ispravnost artikla i obavestiti nas da možemo razdužiti kupca ili poslati neku zamenu.

Trškove isporuke za proizvode koji se vraćaju snosi krajnji kupac.

Preuzmite ANDROID aplikaciju X Top
Prihvatam
Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.